שאלה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/03/2006 | 21:11 | מאת: מיכה

האם שבץ מוחי יכול להגיע פתאום או שבדיקות מקדימות יכולות להזהיר מפניו (MRI לדוג')

ניתן לבצע בדיקות כדי לזהות סיכון גבוה לשבץ מוחי . בין היתר ניתן לאתר גורמי סיכון וסקולרים הכוללים יתר לחץ דם,סוכרת,יתר שמנים בדם,חלבון בשתן ורמות הומוציסטאין גבוהות, וכן מקור לתסחיפים למוחעל ידי בדיקות דופלר קרוטידים ואקו לב ובירור להפרעות קצב על ידי בדיקת אקג והולטר . במידה וקיימת התויה קלינית ניתן גם לבצע בירור לקרישיות יתר בדם.

מנהלי פורום שבץ מוח