ארועים מוחיים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/02/2006 | 19:10 | מאת: ziva caspi

אני עברתי ארוע מוחי קל ולא אובחן בסיטי עשו לי דופלר בצוואר ונמצא לי טרשת בתחילתה סובלת מלחץ דם גבוה סכרת טלגצריצים גבוהים בסביבות 400 האירועים קטנים חוזרים כל הזמן

לא ציינת מהי מידת ההיצרות שנמצאה בדופלר עורקי התרדמה ומה כוללים האירועים החוזרים. אירועים מוחיים קצרים וחולפים בתדירות גבוהה מהווים מצב חירום רפואי ויש להתיחס אליהם במלוא הרצינות מאחר וכל אחד מהאירועים עלול להסתיים בשבץ מוח שיותיר נכות נוירולוגית צמיתה. במידה וקיימת היצרות קשה בקרוטידים קיימת התוויה לניתוח בשם אנדרטרקטומיה או צינטור כדי לפתוח את ההיצרות. אם את אכן סובלת מאירועים קצרים וחולפים אני מציע לפנות בהקדם למיון.

מנהלי פורום שבץ מוח