כאבי ראש - מיגרנות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/02/2006 | 14:59 | מאת: ריטה

שלום. אני רק בת 18. בחודש האחרון התחילו להופיע אצלי כאבי ראש בצד ימין עליון של הראש סמוך לעין. הכאבי התחילו מתי שהתחלתי לקחת גלולות למניעת הריון. האם זה התופאות לוואי של הגלולות או שכדאי לפנות לרופא ניורולוג ולבדוק את הבעיה? חשוב לציין שלפני שהתחלתי להשתמש בגלולות אף פעם לא חשתי בכאבים מין הסוג הזה. הכאבים מופיעים בתדירות של פעם בשבועיים - שלוש. מה עושים? אני נורא מפחדת.

אנו יודעים כי קיים קשר בין המחזור ההורמונלי ,לרבות וסת וגלולות, להתקפי מיגרנה. התקף המיגרנה הקלאסי הוא אכן התקפי,מערב לרוב צד אחד של הראש והוא בעל אופי פועם. ההתקף עלול להמשך בין מספר שעות למספר ימים,הוא בעל עוצמה גובהה, מלווה לרוב בבחילות ובפחד מאור ומרעש. בכרבע מהמקרים הוא מלווה בתחושה מקדימה, לרוב ויזואלית בשם "אאורה". כדי לאבחן מיגרנה וכדי לשלול גורמים אחרים לכאבי הראש יש צורך בבדיקת נוירולוג. כדאי גם לציין כי שילוב בין מיגרנה ,בעיקר עם אאורה, עישון וגלולות למניעת הריון עלול לגרום לתופעות של קרישיות יתר בדם ועלול להיות מסוכן.

מנהלי פורום שבץ מוח