שאלה למומחים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

27/11/2009 | 13:03 | מאת: יבגני

שלום רב קודם כל, קצת רקע: לפני כשבועיים אבי עבר שבץ מוחי מסוג מדמם-המורגי. הוא הגיע לבית חולים תוך שעתיים מהאירוע. לאחר בדיקת CT, הרופאים הסבירו לי שמדובר בדימום לא מאסיבי שהתרחש באיזור הגרעינים הבזאליים, ושאין צורך בשום התערבות כירורגית כי הדימום אמור להיספג עם הזמן מעצמו. כתוצאה מהאירוע, הצד השמאלי של גופו שותק- את רגל שמאל הוא מצליח להניע פחות או יותר, אך יד שמאל כמעט משותקת לחלוטין עד היום. כיום הוא נמצא במוסד שיקומי לנפגעי אירוע מוחי. שאלותיי הן: 1) האם כחלק מבדיקות ההדמייה, לא אמורים היו לעשות גם בדיקת דופלר של עורקי הצוואר? בדיקה זו לא נעשתה בזמן שהותו בבית החולים... 2) האם זריקות של התרופה Cerebrolysin יכולות לעזור בשלב זה ולהביא לשיפור במקרה של שבץ מוחי המורגי, או שזה מתאים רק לסוג האיסכמי של שבץ מוח? חשוב לי להדגיש שאבי לא נפגע מבחינה קוגנטיבית- הוא מדבר, מתנסח בבהירות ללא שום בעיה וזוכר הכל... 2) אני יודע שלא ניתן להשיג את התרופה בארץ... האם יש לכך סיבה רפואית-מדעית מוצדקת שבגינה התרופה לא אושרה בארץ ע"י משרד הבריאות או שמדובר בשיקולים מסחריים גרידא? אודה לתשובתכם המהירה יבגני

התרופה שציינת ניתנת לשבץ איסכמי ולא דימומי כך שלא היה מקום לטיפול בה. מאחר וככל הנראה השבץ לא היה משני לתסחיף מעורקי הצואר לא היה הכרח בבדיקה אם כי היייתי ממליץ לבצע אותה לאור גורמי הסיכון של אביך.

מנהלי פורום שבץ מוח