קפיצות שרירים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

15/01/2006 | 16:07 | מאת: איתן

אני בן 25. לפני כחודשיים התחלתי להרגיש קפיצות שרירים ביד ימין ותוך כמה ימים החלו קפיצות השרירים להתפשט גם ליד שמאל, לרגליים, לעורף וללסת התחתונה. רופא המשפחה שלי שלח אותי לנוירולוג ולבדיקת EMG. תוצאות הבדיקה היו: "בידיים מידגם הולכה ושרירים תקין. ברגליים- הנמכה של אמפליטודה מוטורית בעצבים טיביאליים. תמונת נזק נירוגני ב- FBH וב- GNC. לא ניצפו יחידות ספונטניות בשרירים אלה כך שאין עדות לדינרבציה פעילה. רושם: נזק שורשי L4, L5, S1". הנוירולוג שלל ALS ולאחר כמה כשבועיים נעלמו קפיצות השרירים. לפני ימים אחדים חזרו קפיצות השרירים בגוף (ידיים, רגליים ולסת תחתונה) ובביקור אצל נוירולוג שוב, הוא פסל פעם נוספת ALS או מחלה מסוג זה אך הרעידות ממשיכות. איזה הסבר יכול להיות לקפיצות שרירים כאלו (הקפיצות לא נראות בעין)? האם משהו בממצאי ה- EMG יכול לסייע? תודה רבה

האבחנה של ALS הינה קלינית בעיקרה ומסתמכת בעיקר על הבדיקה הנוירולוגית שמבצע הנוירולוג. בדיקת הEMG מהווה בדיקת עזר משלימה. כמובן שלא די בהתכווציות ספונטניות אותן אתה מתאר כדי לאבחן ALS . להערכה נוספת באפשרותך לפנות למרפאת עצב-שריר במרכז הרפואי תל אביב. טל-6974000.

מנהלי פורום שבץ מוח