אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

13/10/2009 | 19:30 | מאת: יעקב

אימי עברה אירוע מוחי לפני מספר שנים, אנו בני המשפחה לא ראינו שום שינוי במראה או בהליכה ולכן לא ידענו זאת.אבל, בשנה וחצי האחרונות הדיבור שלה הפך להיות לא ברור ומגומגם , לאחר שעשינו לה סיטי ראש התברר כי עברה אירוע. שאלתי היא האם ניתן לעזור לה בדיבור? שמעתי על דבר שנקרא תא לחץ, האם דבר זה יוכל לשפר לה את היכולת לדבר ואם כן למי לפנות.

לדעתי בבית החולים אסף הרופא משתמשים בתא לחץ להתויה זו.אני מציע לברר שם.

15/10/2009 | 22:14 | מאת: איציק

אינני רופא כשתגיע לבית חולים עם תא לחץ ברר קודם איך הוא משפר את יכולת שנפגעה כמו דיבור :מחדש תאים ? בונה תאים ?משפץ תאי עצבים ?משפר הולכה ?משפר חומרים כימיים בהולכה? האם יש מחקר עם ראיות חד משמעותיות שהוא א.אינו גורם לנזק נוסף מכל סוג שהוא לנפגעי שבץ ב.הוא מועיל לחלק או לכל נפגע שבץ ג. פרק הזמן המותר לחשיפה בו ד. מה פרק הזמן שבו הוא יעיל לאחר אירוע מוחי ה.בקש לבצע MRI לפני ואחרי תא הלחץ ואנא ממך לאחר שקבלת תשובות שמניחות את דעתך חזור אלינו לאחר הטיפול וספר לכולם מה קרה שם.

מנהלי פורום שבץ מוח