פגיעת ראש בתאונה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

09/02/2006 | 20:11 | מאת: אשר

שלום לך ד"ר עברתי תאונה ופגיעתראש תאוצתית עם איבוד הכרה קצר ורעידות חזקות בידיים וברגליים . הСT בחדר המיון היה תקין , אך לאחר כמה חודשים קשים של סחרחורות קשות - נמצא נסטגמוס תנוחתי לד שמאל ולימין בENG וקשיים בלימודים בריכוז ומחשבה איטית . נשלחתי לMRI אחרי כשישה חודשים ושם נמצא : " ברצץ FAST SPIN ECO T2 בחתך 12/24 נמצא מוקד זעיר של אות מופחת טמפורלי שמאלי . חדרי המוח הצדדיים מורחבים קלות , השמאלי יותר מהימני , החדר הרביעי מורחב קלות וסימטרי . היצסטרנות והפיסורות מורחבות קלות , כולל בגומה האחורית וכן החללים התת עכבישים מורחבים במידה בינונית , יותר באיזורים פריטילים ובגומה האחורית החדר השלישי בטווח התקין כ 4 ס"מ . " האם ההרחבות הללו הם פגיעה מוחית ? ומה ההשפעה האפשרית של כל אחת ממהרחבות הללו עברתי פיזוטרפיה אך ללא שיפור משמעותי בסחרחורת וקשיים השונים . מודה לך על תשומת לבך אשר

אינני יכול לאפיין את הממצא בMRI מבלי לראות את הדיסק ולבצע בדיקה גופנית.ולשם כך עליך לפנות לנוירולוג המטפל. הניסטגמוס שנמצא בבדיקת ENG הינו ניד ספונטני של גלגלי העיינים המלווה לרוב סחרחורות סיבובית (ורטיגו) . על ידי איפיון הניסטגמוס ובדיקות נוספות ניתן לאבחן האם המקור לסחרחורת הינו פריפרי,כלומר באוזן הפנימית או מרכזי ,כלומר במוח. לאחר השלמת הבירור ניתן יהיה להחליט כיצד לטפל בסחרחורת.בחלק גדול מהמקרים המקרים המקור לסחרחורת הינו גביש סידן שניתק ממקומו בתעלות באוזן הפנימית. מנוברות פיזיותרפיות שונות הוכחו כיעיולת מאוד בהשבת הגביש למקומו. בנוסף ניתן לטפל בבעיה באופן תרופתי.אניע מציע להשלים את הבירור במרפאת סחרחורת.

מנהלי פורום שבץ מוח