ניתוח חוזר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

11/05/2009 | 20:29 | מאת: שיי

אחי בגיל 57 עבר 2 ניתוחים בראש לפני שנה עקב תאונת דרכים חבלת ראש.בניתוח השני קרניטומה ההתאוששות שלו היה קשה .בהתחלה הוא לא שלט על הסוגרים,היה מבולבל,זכרון קצר לקוי,בעיות קוגנטביות.נכון להיום הוא התאושש כמעה אך לא לגמרי.יש פגיעה פרונטלית.העיניין הוא שבגלל ניתוח לא מוצלח צריך לעשות תיקון בגולגולת שלוחצת על העין.אנו חוששים שכל סיפור ההתאוששות יחזור על עצמו מחדש.מה קורה לאדם שעבר חבלת ראש קשה וצריך לעבור הרדמה וניתוח מחדש?האם המוח ניפגע מהניתוחים וההרדמות?

ודאי שכל ניתוח כרוך בשיעור מסוים של סיבוכים וסיכונים. ההחלטה לגבי הרווח מול התועלת צריכה להתקבל בהתיעצות עם הנוירוכירורג המטפל. כמובן שצריך גם לידע גם את הרופא המרדים לגבי הסיבוכים שהופיעו סביב הניתוח הקודם. לעיתים יש צורך גם ביעוץ נוירולוג.

מנהלי פורום שבץ מוח