מבולבלת לגבי תוצאת MRI מח...

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/02/2006 | 15:09 | מאת: איילת

שלום רב, בעבר עשיתי MRI, בשאלה של מחלה דימנטית, והתוצאות הראו מוקדים של נגעים זעירים ביותר, בחומר הלבן התת-קליפתי . ממה שקראתי והבנתי, זה יכול להיות מתאים לאבחנה, אולם בקשה לבדיקה נוספת, כעבור זמן די רב, נדחתה ע"י הקופה, בטענה שמדובר בממצאים "חסרי חשיבות", בבדיקה נוספת ע"י רדיולוגית מהקופה. אני מבולבלת משתי התשובות הקיצוניות שקיבלתי, ביחס לאותה הבדיקה, מה אפשר לעשות, והאם יש בדיקות נוספות לבידול האבחנה. תודה רבה.

כדי להחליט מה המשמעות של הנגעים שתיארת יש צורך לערוך בדיקה גופנית והסתכל בהדמיה. קיימת אבחנה מבדלת רחבה מאוד לממצא ההדמייתי. חשוב לדעת האם מדובר בנגעים היפראינטנסים(בהירים) או היפואינטנסים ובאיזה רצף הם הופיעו (T1,T2 FLAIR). לעיתים קיימים נגעים שהם חסרי משמעות קלינית,אך האבחנה צריכה להינתן על ידי הנוירולוג המטפל. במידה ואכן מדובר בדמנציה יש צורך לבדוק גם רמות B12ותפקודי בלוטת התריס.

מנהלי פורום שבץ מוח