ארוע מוחי ובעיות קוגנטיביות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

05/05/2009 | 09:45 | מאת: חיים

שלום, בגיל 45 קיבלתי שבץ מוחי מסוג Hemorrhagic CVA האבחון היה שטף דם תוך גולגלתי עם פריצה לחדרים ושטף דם בגזע המוח מלווה בהידרוצפלוס. כשנתיים לאחר הארוע בצעתי אבחון קוגנטיבי על פי הפניית הביטוח הלאומי. באבחון נמצא שאאני סובל מבעיות קוגנטיביות כגון: בעית זכרון,בעית קשב, בעית אימפולסיביות. שאלתי היא: האם בעיות קוגנטיביות כתוצאה מארוע מוחי כפי שהיה לי הן תופעה נדירה?

07/05/2009 | 11:41 | מאת: חיים

שאלה נוספת אחת התוצאות של הארוע המוחי שלי הנה מסכת של בעיות קוגנטיביות אחת המן היא ירידה ביכולת הזיכרון. בספרכם מצוין שאחת התוצאות של שבץ מוחי הוא שיטיון כשאחד מתסמיני השיטיון הנה בעית ירידה ביכולת הזכרון. האם שתי התופעות קשורות ביניהן??

ירידה קוגניטיבית ופגיעה ביכולת כגון זיכרון,ריכוז ושפה מהווה סיבוך שכיח של שבץ מוח. הינך מוזמן לפנות למרפאת זיכרון במרכז הרפואי תל אביב לצורך אבחון וטיפול.

מנהלי פורום שבץ מוח