CT MRI

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/02/2006 | 16:23 | מאת: גילי

הי. רציתי לשאול מה עדיף לי לעבור כדי לזהות האם עברתי אירוע מוחי ? מה עדיף - סיטי או מרי? מה חושף טוב יותר את תמונת המוח ותוך כמה זמן מהאירוע ניתן לזהות אותו ע"י אחת מהבדיקות הנ"ל? עברתי את האירוע החשוד לפני כשבועיים והבדיקות וכן תוצאותיהן יהיו בעוד זמן רב. האם זה בעיה? האם לנסות לזרזן? בינתיים אני מטופל באספירין.. תודה ובריאות לכולם.

למרות שMRI הינה בדיקה יותר רגישה מCT וגם נטולת קרינה או תופעות לוואי. ניתן כעת,לאחר שבועיים מהאירוע לזהות את השבץ גם בבדיקת CT. שינויים אופיינים לשבץ מוח חסימתי מופיעים בCT מוח לאחר כ-24 שעות בעוד שדמם מופיע מייד.

מנהלי פורום שבץ מוח