כושר וירידה בדופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/02/2001 | 22:03 | מאת: שלי

אני בת 20 ומתאמנת כבר שנתיים בפעילות אירובית אינטנסיבית.כ-4 שעות בשבוע קראתי שעם הזמן כאשר מתאמנים הדופק במנוחה צריך לרדת מתחת ל- 60 . הדופק שלי במנוחה תמיד בין 75-80 . האם זה מרמז על בעייה קרדיולוגית כלשהי לאור העובדה שאני מתאמנת ככ' הרבה?? תודה שלי.

21/02/2001 | 18:28 | מאת: פראמדיק-מד"א

אז ככה הזופק הנורמלי אצל בני אדם במנוחה הוא בין 60 ל100 הדופק של אנשים בכושר טוב יכול להגיע אפילו עד 50 ואין עם זה שום זעיה. אנשים שזוללים שומנים, מעשנים ויושבים בבית כל היום יכולים להגיע לדופק של 105-115 ואין שום בעיה (עד שהם עושים MI (התקף לב)). את לא צריכה להיות מודאגת, הדופק הוא לא המדד ליעילות האימון. לדעתי את יכולה להתייעץ עם מאמן הכושר שלך אם את במכון כושר והוא/היא יכולים לפרט ולהסביר בנוסף למה שכתבתי פה בהצלחה...

21/02/2001 | 21:11 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זה תקין. תרגעי תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה