מה זה מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/02/2001 | 18:26 | מאת: יעל

הסבר לי בבקשה מזה מיפוי לב וכיצד הוא מתבצע וומה הנתונים שבדרך כלל הוא אמור לאבחן תודה

19/02/2001 | 20:56 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מיפוי לב (אני מניח עם טליום), מיועד לגלות אם יש הצרויות בעורקי הלב. מזריקים חומר ההולך ללב. פעם במאמץ ומצלמים, וכעבור 3 שעות, במנוחה ומצלמים. אם יש הצרויות - במאמץ חלק זה או רחא של הלב לא יקבל מספיק דם (וחומר רדיואקטיבי), ואילו במנוחה, לאחר 3 שעות החומר יגיע לאט לאט גם לאזורים המקבלים דם מהעורק המוצר. המצלמה תדע לאבחן זאת. רואים עוד דברים במיפוי, לדוגמא אם יש אוטם ישן (צלקת) - במקרה זה האזור עם האוטם לא יקבל חומר ניגוד לא במאמץ ולא במנוחה, כי בתוך צלקת אין זרימת דם. תודה על תשומת הלב

23/02/2001 | 13:57 | מאת: אלימלך

עברתי גם את זה ומאחר ולא היו לי שום לחצים וכו' קודם המיפוי גילה סתימה רצינית יתכן וניצלתי מהתקף עי המיפוי למיפוי הגעתי לאחר בדיקות שגרתיות במכון מור אל תלחצי המיפוי הוא חוויה

מנהל פורום קרדיולוגיה