homocysteine

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/08/2000 | 18:48 | מאת: מיכאל

שלום רב, אני בן 46 סובל מרמות גבוהות של שומנים בדם טריגלצרידים כ-430 וכולסטרול כ-260 מטופל ב- LIPITOR . לבקשת הרופא ערכתי בדיקת HOMOCYSTEINE ונמצאו לי עכרכים של 31.2 בהערות מצויין : שהסיבה חוסר ויטמינים או הפרעה ב-MTHFR .......למה הכוונה? אני אדם בריא ללא היטוריה משפחתית של מחלות לב או כלי דם ובכושר סביר פלוס. הודה על תשובתך.

27/08/2000 | 16:07 | מאת: דר' שוורץ

מיכאל שלום רב, רמה גבוהה של הומוציסטאין מקובלת היום כגורם סיכון נוסף וחשוב לתחלואה משמעותית במחלת לב כלילית איסכמית. סיכום מצוין תמצא באתר של American Heart Association : 1. www.americanheart.org/heart_and_stroke_a_z_guide/homocys.html 2. www.scientific/statements/1999/019901.html אני בטוח שתקבל מענה מפורט לשאלותיך. עיין בעיקר בתרשים המפרט את קשרי הגומלין בין החומצה הפולית לבין ההומוציסטאין. שם גם תמצא את התסס MTHFR. אשמח לענות לשאלות נוספות, דר' שוורץ

27/08/2000 | 16:33 | מאת: מיכאל

ד"ר שוורץ אני מודה לך על התייחסותך המהירה . אשמח באם תוכל לפרט קצת יותר , אני מטופל בחומצה פולית , B12 וליפיטור כפי שציינתי אני בריא באופן כללי ולא עברתי אירוע לב. האם הרמה הגובה מהווה סיכון ממשי- נורת הזהרה ? האתרים מעניינים מאוד אך אשמח לקבל דעתך. בתודה מראש מיכאל

מנהל פורום קרדיולוגיה