לב מורחב ולחץ-דם גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/03/2000 | 12:22 | מאת: אלה

לפני 25 שנים עסקתי בפעילות ספורטיבת תחרותית, ופתחתי לב מורחב,ולחץ דם גבוה 145 .95 ודופק 50. היום איני עוסקת בספורט, ונשארתי עם לחץ דם גבוה מאד 18095 ומרגישה די טוב,ללא כאבים ועובדת כרגיל. האם יש צורך בלקיחת תרופות? תודה מחכה לתשובה.

31/03/2000 | 16:47 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ובכן ספורט לא גורם ללחץ דם גבוה. וכן, חד משמעית את חייבת לטפל בלחץ הדם כיוון שיתכן שיש לך נטיה לכך (essential hypertension = מסיבה לא ידועה), או קיים מצב או מחלה הגורם ללחץ דם גבוה (secondary hypertension). ודאי שעכשיו (אני מניח שאת צעירה) אין כל סימן פתולוגי ללחץ הדם הגבוה אך זהו גורם סיכון ממשי וחמור לתחלואה קרדיווסקולארית (לב וכלי דם) בהמשך הדרך. ויותר מכך חשוב לציין שטיפול אופטימלי בלחץ הדם (עד לערכים תקינים) מפחית מאוד או אפילו מבטל את הסיכויי המוגבר לתחלואה בהמשך. אנא ממך לכי לטפל בלחץ הדם - אל תזניחי !! תודה על תשומת הלב

22/04/2000 | 16:40 | מאת: מטי טל שחר

יש לאמא שלי לחץ דם גבוה מכיוון שהיא לא שומרת על עצמה. איך היא יכולה לגרום להורדתו. היא נוטלת אוסמו אדלט 30 מ"ג במשך 10 שנים ולפני כמה ימים הוסיפו לה פמיד. מה המאכלים שרצוי שתימנע מהם ומה יעזור להורדת הלחץ דם. לחץ הדם כרגע עומד על 195 על 115.

מנהל פורום קרדיולוגיה