רישרוש בלב- טיפול לפני נתוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/08/2000 | 09:36 | מאת: יעל

יש לי רשרוש בלב MVP אני בת 25 בריאה ומתפקדת מצוין. עומדת לעבור ניתוח כירורגיה פלסטית שאיבת שומן, האם יש סיכון מיוחד או מספיק רק טיפול אנטיביוטי לפני ואחרי?.

27/08/2000 | 12:12 | מאת: דר' שוורץ

מתי עברת בדיקת דימות על-שמעי (אקו) של הלב?, אם הבדיקה עדכנית ולפיה קיימת גמישות יתר קלה של עלי המסתם הצניפי (MVP) בלבד אין כלל צורך בכיסוי אנטיביוטי. אם קיימת בנוסף גם מידה מסוימת של אי-ספיקת המסתם הצניפי יש צורך בהקפדה על שמירת בריאות השיניים שכן המקור השכיח ביותר לזיהום חיידקי של המסתם הם חיידקי העששת. לכן שעה לפני טיפול שיניים עלייך ליטול טיפול אנטיביוטי מונע (בדר"כ 2 גרם מוקסיפן). טיפול מןנע זה נקרא בעגה הרפואית SBE prophylaxis . לפני הניתוח הפלסטי יחליט הכירורג האם את זקוקה לכיסוי. הכלל הוא שאם אין פוטנציאל זיהומי בפעולה אין גם צורך בכיסוי אנטיבוטי מיוחד. דר' שוורץ, קרדיולוג-ילדים, רמב"ם

מנהל פורום קרדיולוגיה