החלפת קוצב המשך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/02/2001 | 21:59 | מאת: דוד

לדר קיציס תודה ושאלה נוספת ההסבר שלך יוצא מנקודת הנחה שאין אפשרות לנתק את האלקטרודות הישנות מהקוצב ולחבר אותם לקוצב חדש כשהן באותו מקום קצת מוזר בעיני שהקוצב שהוא מכשיר מאוד משוכלל ומתוחכם בנוי בצורה שפעולה פשוטה כמו ניתוק והחלפת אלקטרודה אינה אפשרית כפי שציינת בעצמך במקרים בהם אלקטרודה מתקלקלת מוסיפים אלקטרודה חדשה ללא החלפת הקוצב זאת אומרת מנתקים את הקוצב מהאלקטרודה הישנה ומחברים לו חדשה אם כן מדוע שלא נחליף את הקוצב הישן בקוצב חדש ונחבר אותו לאותם אלקטרודות ישנות

12/02/2001 | 08:43 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני רואה שלא הבנת טוב. פעולת ניתוק האלקטרודה מהלב היא הקשה ולא חיבור או ניתוק האלקטרודה לקוצב החדש... הניתוק מהלב. לפעמים אם מושכים חזק מדי (למרות טכניקות מאוד מורכבות) נתלש חלק משריר הלב וזה אף יכול להקרע ולגרום למות החולה (נדיר אבל קרה). על מנת שתבין תשתמש מעתה במושגים אלקטרודת=חוטים חשמל, ובטריה=המכשיר המספק את האנרגיה והתוכנה של "הקוצב". תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה