בלוטת התריס - דחוף ביותר!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/03/2000 | 08:56 | מאת: טלי

עשיתי בדיקות דם כלליות ביותר כי אני מתכננת להיכנס להריון. מתוצאות הבדיקות, הוסבר לי ע"י הרופא שהתוצאות של בלוטת התריס נמוכות מאד ושאני צריכה להגיע בעוד כחמישה חודשים לבדיקה חוזרת. מאיפה אוכל לקבל מידע בעברית על זה? מה ההשפעות של התוצאות על הבריאות שלי ומה מסוכן בזה?

29/03/2000 | 12:09 | מאת: ד"ר אילן קיציס

למה את מתכוונת? שבלוטת המגן לא עובדת? או שה - TSH נמוך מאוד (=בלוטת המגן עובדת יותר מדי) - חשוב להבדיל. הפרעות בבלוטת המגן שכיחות מאוד, יותר לנשים, אך בד"כ בגיל יותר מבוגר מגילך (גיל הריון), וזה לרוב ממש לא נורא... בכל אופן, תבהירי מה מבין שתי האפשרויות שציינתי רלוונטי לגביך. ולא צריך להיות מודאגת... אם הרופא אמר לחזור על הבדיקה עוד כמה חודשים ההפרעה - על פניו - לא יכולה להיות כל כך חמורה. אם את לא רגועה בעיניין ההריון וכו - תפני לאנדוקרינולוג (רופא בלוטת). אשמח לעזוא בהמשך לאחר נתונים נוספים תודה על תשומת הלב

30/03/2000 | 08:36 | מאת: טלי

הרופא אמר שבלוטת התריס עובדת לאט מידי.. אז?

מנהל פורום קרדיולוגיה