אספירין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/02/2001 | 22:02 | מאת: rachel

ערב טוב, אני חולה קרדיאלית אחרי 3 אוטמים ו4 צינתורים הדבר קרה לפני ארבע וחצי שנים מאז שהכניסו לי תומכים אני מרגישה מצוין עושה קצת ספורט שומרת על אכילה נכונה ולוקחת את התרופות בזמן מזה כ4 חודשים שהפסקתי לקחת אספירין בגלל תחושת בטן - כלומר פתאום לא התחשק לי לקחת יותר אספירין. האם זה כל כך נורא? האמת שאני די שלימה עם זה ולא פוחדת. אבקש את עצתך המקצועית והלא מקצועית תודה

08/02/2001 | 20:02 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אספירין מפחית את הסיכויים לחלות במאורע קרדיווסקולארי חוזר... באחוזים בעלי ערך סטטיסטי משמעותי (במחקר קליני רב מאוד). לכן הוא מאוד מוממלץ. אלו הנתונים, כל היתר - החלטה שלך. כמובן, זה שאספירין מפחית את הסיכויים... אין זה אומר שהוא לחלוטין (ותמיד) מעלים את הסיכויים. כלומר גם אנשים שלוקחים אספירין יכולים לחלות וגם אנשים שלא לוקחים אספירין לא בהכרח יחלו... הכל ברמת ההיסתברות. תודה על תשומת הלב

09/02/2001 | 21:00 | מאת: rachel

שלום דר' אילן קיציס שכנעת אותי כנראה שאחזור לקחת את האספירין תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה