m.p.v

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/02/2001 | 10:44 | מאת: ג'יל

ד"ר קיציס שלום מאובחנת כחולת קוליטיס ואמ.פי.וי.מה הם הסיכונים בלהיות חולה m.p.v עד כמה זה מסוכן? האם יש מגבלות כלשהם? בזמן אישפוז אחד הרופאים העיר שלא יתכן שיש לי קוליטיס וגם m.p.v -למה? ואכן בבדיקת אקו לא נמצא m.v.p ,רופא משפחה ממוחה לב גיחך על הממצא הסותר למי ואיך מאמינים? אקו ראשון שגילה את האבחון נעשה לפני 5 שנים ואחריו נוסף לפני 3 שנים. תודה

08/02/2001 | 20:13 | מאת: ד"ר אילן קיציס

MPV היא מחלה בה קיימת צניחה של אחד או שני עלי המסתם המיטרלי. הצניחה יכולה להיות טריוויאליט על סף התקין או קשה ביותר עד כדי צורך בניתוח להחלפת המסתם, ובאמצע, קיים כל הספקטרום. אם רוםא אחד גילה לך והשני לא... כנראה שיש לך מידה מינימלית של MVP או בכלל לא. לכן זאת לא בעיה. מאידך, נניח שכן היה לך MVP בינוני בנוכחות מחלת מעיים אשר יכולה להקל על כניסת חיידיקים לגוף.. אפשר שזאת היתה קומבינציה לא טובה... בכל אופן אין לך MVP, בטח לא משמעותי. לכן "סחתן לך" בקשר לקוליטיס פני למומחה למעיים. ובכל זאת תמשיכי עם הקרדיולוג שלך - שהוא, שמכיר אותך, יענה לך על כל השאלות האלו תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה