החלפת קוצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/02/2001 | 01:08 | מאת: דוד

לדר אילן לפני למעלה משבע שנים השתילו לי קוצב לב לשאלתי הרופא שלי אמר שנותרה שנה לבטריה הנוכחית ושההחלפה היא רק של הבטריה זה נראה לי אבסורד להשאיר בגוף מכשיר חשמלי שיוצר לפני שמונה שנים עוד לפני שהיה ווינדוס 95 אפילו, לעוד שמונה שנים נוספות. האם אני זכאי לדרוש במקום החלפת הבטריה החלפת הקוצב כולו למכשיר מתקדם יותר כידוע לך המכשירים היום משוכללים וקטנים במדה משמעותית מאוד לעומת אלו שהיו לפני שבע שנים האם זה תלוי בסוג הביטוח המשלים אני מבוטח בכללית מושלם בפורום רפואה וביטוח שלחו אותי לפורום הזה תודה

06/02/2001 | 21:51 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ברור שלא. החלפת הבטריה היא פעולה פשוטה - הבטריה היא המכשיר היושב מתחת לעור בצד שמאל (או ימין) של בית החזה העליון שלך. על מנת להחליף את כל הקוצב, צריך למשוך את החוטים היוצאים מהבטריה לכיוון הלב. חוטים אלו עם הזמן (קורה מהר מאוד לאחר ההשתלה), מתברגים עמוק לתוך שריר הלב. הוצאתם ממש לא פשוטה ואף מסוכנת. ולכן אם אין צורך ממשי מאוד (חיונית ממש), לא נוגעים בחוטים אלו. אם צריך להשתיל חוטים חדשים, מוסיפים חוטים נוספים ולא מוציאים את הישנים. לכן, כיוון שאתה לא רוצה עוד חוטים נוספים שלא לצרוך... אין כל אינדיקציה להחליף את החוטים עצמם. בעיקר אם אין איתם כל בעיה. תודה על תשומת הלב

07/02/2001 | 23:47 | מאת: דוד

לדר קיציס תודה ושאלה נוספת ההסבר שלך יוצא מנקודת הנחה שאין אפשרות לנתק את האלקטורות הישנות מהקוצב ולחבר אותם לקוצב חדש כשהן באותו מקום קצת מוזר לי שהקוצב שהוא מכשיר מאוד משוכלל ומתוחכם בנוי בצורה שפעולה פשוטה כמו ניתוק והחלפת אלקטרודה אינה אפשרית כפי שציינת בעצמך במקרים בהם אלקטרודה מתקלקלת מוסיפים אלקטרודה חדשה ללא החלפת הקוצב זאת אומרת מנתקים את הקוצב מהאלקטרודה הישנה ומחברים לו חדשה אם כן מדוע שלא נחליף את הקוצב הישן בקוצב חדש ונחבר אותו לאותם אלקטרודות ישנות

מנהל פורום קרדיולוגיה