צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/02/2001 | 01:42 | מאת: חני

שלום לך. אבי בן 74 - חולה סכרת מזה כארבע שנים - לא רציני עם גלובן אחד ליום וערכים של 120-140 בנוסף עבר התקף לב לפני 15שנים . לאחרונה הרגיש לחצים בחזה ואושפז לשבוע בביה'ח תוך כדי מעקב ובדיקות כולל מיפוי לב הוא שוחרר עם המון כדורים והמלצה ללכת לקרדיולוג עםהבדיקות , הקרדיולוג הציע צינתור - יש לו קושי בפעולות פשוטות כמו עלייה במדרגות - מה שלא היה לפני כן , שכן הוא נהג ללכת כל בוקר כ- 4 קילומטרים . האם אין סיכונים בצינתור בגיל זה ולחולה סכרת ??? או שמה הסיכון לא לעשות גדול יותר ?? האם לאחר הצינטור ובלון - אם יעשה יפחתיו לו את כמות הכדורים שמחלישים אותו מאוד ?? תודה

03/02/2001 | 17:39 | מאת: ד"ר אילן קיציס

צנתור היא בדיקה. "בלון" היא טיפול. בצנתור ובלון יש סיכונים, אך אם הקרדיולוג המליץ, אני מניח שזה לאחר בחינת כל המידע על החולה, ובסופו של דבר הוא חישב שהרבה יותר מסוכן לא לעשות כלום מאשר לעשות את הצנתור. ובמילים אחרות יש לו להרוויח הרבה יותר מהצנתור והרבה יותר להפסיד ללא הצנתור מאשר בלעדיו. כמובן שלאדם בריא לחלוטין,ה אין מה להרוויח מצנתור ולכן כל מה שעלול לקראת זה רק סיבוך. אבל לאלו שמומלץ צנתור לא בריאים.... אני ממליץ לך להיוועץ בקרדיולוג שלך, ולשאול אותו את כל השאלות האלו. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה