אספרין יחד עם קונורטין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/02/2001 | 13:22 | מאת: אורי

שלום לכלם אבי בן 78 שעבר התקף לב לפני מספר שנים מקבל 75 מ"ג אספרין ליום, ו-10 מ"ג קונורטין ליום בעקבות יתר לחץ דם. קראתי באתר האינטרנט diabeteswell.com בשם ד"ר יוסף פרנדרגסט כי שני התרופות הנ"ל סותרות זו את זו ובשום פנים ואופן אין לקחת אותן בו זמנית. הוא טוען כי אספרין סותר כל תרוה מקבוצת ACE . מה דעתך? בתודה מראש אורי

01/02/2001 | 18:20 | מאת: ד"ר אילן קיציס

באמת הועלתה שאלה כזו בספרות המקצועית. ולמרות זאת, בגלל היעילות הגדולה מאוד של כל אחת מן התרופות האלו, אין כל הגיון להפסיק אחת מהן רק בגלל "מנגנון" פעולה "על הנייר". וגם לא הוכח במחקר קליני כלשהו שהשילוב מזיק או מונע את האפקט המיטיב של כל אחת מהתרופות. לכן, בשלב זה אם קיימת אינדיקציה לשתי תרופות אלו אין כל מניע לתת אותן ביחד. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה