פעימות לא מוגדרות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/01/2001 | 13:12 | מאת: לימור .ש

שלום... הדבר שעליו רציתי לדבר זה התופעה שיש אצלי. מידי פעם אני חשה מין דפיקות לא נעימות שההרגשה היא כאילו החסרה או פעימה נוספת ומקודמת , לא יודעת בדיוק מה זה זה מלווה בתחושה של פרפור בחזה וגם הרגשה כאילו הלב קופץ לגרון , ההרגשה הזאת בהחלט לא נעימה , כשזה קורה לי זה עוצר לי את הנשימה אם תחושת בהלה כזאת.... לפני כ-3 חודשים בערך הלכתי לעשות בדיקות סדרתיות שהם : א.ק.ג פעמיים , אקו לב , הולטר 24 שעות ולב במאמץ , הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין . יש לציין שאני סובלת מחרדות ונוטלת סרוקסט , כדור 1 ליום במשך שנה כבר...... וטופלתי על ידי פסיכולוגים ופסיכיאטרים... אבל העניין עם הלב מאוד מטריד אותי. מה עליי לעשות? ממה נובע הדפיקות המפחידות הללו שאני חשה? האם עליי לחזור על הבדיקות? אודה מאוד עם תחזרו אליי בהקדם בברכה ... לימור.ש

27/01/2001 | 16:08 | מאת: ד"ר אילן קיציס

גם אם ההולטר יצא תקין - ז"א שבאותו יום לא היו לך פעימות מוקדמו... לכל היותר. ועדיין יכול להיות שיש לך הפרעות קצב המחייבות בירור. תשאלי את הקרדיולוג שלך על loop recorder. כמו הולטר קטן לחודש ימים. זה מעלה מאוד את סיכוייך לגלות האם באמת יש לך הפרעת קצב פרוקסיסמלית (באה והולכת) או רק "חרדה". כמו כן צריך לעשות בדיקות דם למינהן... לכי לקרדיולוג שלך תודה על תשומת הלב

27/01/2001 | 17:29 | מאת: לימור.ש

עם יש לי הפרעת קצב מסויימת זה מסוכן או משהו? דרך אגב אני בת 18 ויש בעיה אחת והיא שההורים שלי לא מוכנים לשמוע , הם טוענים שלא צריך שוב פעם בדיקות וגם לפי דעתי לא יתנו לי שוב לעשות בדיקות , בקושי קיבלתי את הבדיקות האלו כל מה שנותר לי זה לעשות בדיקת דם ואני נורא מפחדת כי בפעם האחרונה שעשיתי התעלפתי כמעט אחרי הבדיקה אני לא יודעת מה לעשות :( אם תוכל לתת לי עצות בבקשה תודה רבה לך על העזרה לימור.ש

מנהל פורום קרדיולוגיה