הפרעות קצב - קרישים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/08/2000 | 09:51 | מאת: מיכאל

מה ניתן לעשות עם באקו טרנס ושטי מגלים שיש קרישים ולא ניתן לבצע היפוך חשמלי אלקטיבי ?

04/09/2000 | 02:01 | מאת: ד"ר יובל רבינוביץ

המקרים שבהם לא ניתן לבצע היפוך חשמלי אלקטיבי הם מועטים. בכל אופן, כאשר מתגלים קרישים, יד לתת טיפול נוגד קרישה. הוא לא מפרק את הקרישים, אך מונע את גדילתם. תוך מספר שבועות הקרישים נצמדים לדופן הלב, מעליהם גדלה רקמת חיבור, והם אינם נוטים יותר לשוט בזרם הדם ולסכן את החולה. אם יש כבר קרישים, אסור לבצע היפוך לפני הטיפול האמור. מובן שההחלטה לגבי חולה מסויים אמורה לקחת בחשבון את מצבו. לא כל טיפול מתאים לכולם.

מנהל פורום קרדיולוגיה