סחרחורות ואיבודי הכרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/08/2000 | 14:30 | מאת: אור

שלום רב! בחודשים האחרונים להרגיש סחרחורות ואיבודי הכרה, זה קורה לי מס' פעמים בחודש. ידוע לי שקצב הדופק שלי הוא כ - 60-58. בעבר עשו לי בדיקות(בלשכת הגיוס שלחו אותי) ואמרו שאם אני ספורטאי אז כנראה שהכל בסדר. עוד מס' פרטים על עצמי: בן 25, משקל 87, גובה 1:83, לא עוסק בספורט כלל. השאלות שלי הן האם יתכן וקיימת אצלי בעיה בלב? איך אני יכול לדעת אם כן? ואיך מטפלים בזה? בברכה, אור

27/08/2000 | 11:56 | מאת: דר' שוורץ

ראשית יש לאפיין את הנסיבות בהן איבדת הכרתך. קיימת אבחנה מבדלת רחבה. עפ"י האנמנזה שתמסור יוכל רופא המשפחה להעריך את האטיולוגיה. באנשים צעירים ובריאים הסיבה בדרך כלל פיזיולוגית, עקב התרחבות כלי דם ברגליים ותת לחץ-דם לא מגיע די דם לראש ומתעלפים. במקרה זה תמיד חשים קודם לכן בסחרחורת או רואים שחור לפני העיניים ויש די זמן להגיב נכון ע"י שכיבה מיידית במקום והרמת רגליים. נסיבות אופייניות הן כאב-בטן, נטילת דם לבדיקה או חיסון, שינויי תנוחה פתאומיים, עמידה בתום ריצה או במסדר וכו'. בדיקות שכדאי לבצע: 1. מדידת לחץ-דם בשכיבה ובקימה כדי לבדוק האם אצלך יש נטיה לתת לחץ-דם תנוחתי. 2. רישום אק"ג רב ערוצי כדי לוודא תקינות מערכת ההולכה החשמלית והעדר חסם. 3. ניתן להשלים ע"י מבחן הטיה אנכי tilt-test המבוצע במעבדות לנוירופיזיולוגיה קלינית. בכל מקרה חשוב מאד שתרבה בשתיה. דר' שוורץ, קרדיולוג-ילדים, רמב"ם

27/08/2000 | 17:38 | מאת: אור שטיין

יש לך מושג למה עשו לי בדיקות לב בגלל שהדופק נמוך? על מה זה יכול להצביע? בד"כ שזה קורה לי אני מרגיש זיעה קרה בכל הגוף.

מנהל פורום קרדיולוגיה