ISCHEMIC HEART DISEASE

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/01/2001 | 11:33 | מאת: סטודנט לרפואה שנה ג'

שלום רב. בREVIEW שקראתי לשם סמינר alcohol,ischemic heart disease and the french paradox - J.CONSTANT / CLIN.CARDIOL. 20/1997. נדמה כאילו המאמר עושה הבחנה בין ISCHEMIC HEART DISEASE ובין CORONARY ARTEY DISEASE. עם זאת בחיפוש ב HARRISON לא מצאתי הבחנה בין שני השמות/מחלות. אשמח לקבל הבהרה בנושא: האם מדובר בשתי מחלות שונות ? או שמא שלבים שונים (מוקדם ומאוחר) לאותה מחלה ? ואולי זו בכלל אותה מחלה ? תודה מראש.

21/01/2001 | 21:27 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אלו מושגים מקובלים המסמנים מחלה של עורקי הלב אשר יכולה בשלב מסויים (ננטיח לאחר אוטם) לגרום גם לפגיעה בשריר הלב... אולי זאת האבחנה.. אך זאת סמנטיקה בלבד. מה שחשוב זה לפרט באיזו מחלה מדובר, מה מידת הנזק לשריר הלב (אם בכלל), איפה ומה האנטומיה של ההיצרויות, גיל החולה, גורמי סיכון, והתסמונת הקלינית של החולה (מה הוא מרגיש - או מידת האנגינה או האי-ספיקת לב). לגבי הפרדוקס הצרפתי הוא אולי לא קיים בכלל... מחשבות כאלו הועלו על ידי מומחים לסטטיסטיקה... (בקונגרס הקרגיולוגי האירופאי באוגוסט 2000). וזה גם לא כל כך חשוב ברמת הפרט. לדוגמא לא הוכח ששתיית יין אדום עוזרת. הוכח שזה לא מזיק - כמובן בכמויות קטנות. וזה לאוכלוסייות גדולות. לפרט אחד על אחד מול הרופא זה לא ממש משנה הרבה. כל היתר כן (שומני הדם, עישון, לחץ דם, משפחתיות, הומוציסטאין ועוד) תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה