תוצאות צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/01/2001 | 03:14 | מאת: עודד

ד.נ. קרובת משפחה בת 73 עברה ארוע של תעוקת חזה עם הקרנת כאב לזרוע שמאל ותגובה חיובית לניטריטים. היא אושפזה ועברה צינתור. התגלו חסימות עד 50% בצד ימין ועד 25% בצד שמאל. הוחלט להשאיר את המצב כמות שהוא. שאלותי: א. האם ישנה דרך להקטין את רמת החסימה באמצעים לא פולשניים. ב. מהו קצב התפתחות החסימה - ובעקב כך מהו הסיכוי להשנות הארוע או אף להקרות של ארוע חמור יותר. ג. האם כדאי לפנות (לאור הממצאים הללו בלבד) לקרדיולוג מעבר למה שנעשה. ד. (טכני) מה משמעות אחוז החסימה הנתון? האם זו חסימה של שטח החתך של העורק הקורונרי או של הקוטר? (חסימת 50% מהקוטר דינה כדין חסימת 75% מהשטח!!!) בתודה מראש

19/01/2001 | 17:46 | מאת: Dr. Kitzis from NY

Good questions. First and most importantly... you do have to be followed-up by a cadiologist. The most important thing is to reduce the risk factors for coronary disease - those are hypertension and cholesterol and diabetes and smoking.. whatever is relevant for you. 50% stenossis is what you see in 2D. that that means a higher percentange of stenosis when you calculate the ares. Nevertheless the stenosis is not critical, and balloo should not be perfermed, as the risk for complications is higher than the benefit in such cases. Just redice the risk factors... with drugs. Thanks

מנהל פורום קרדיולוגיה