M.I

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/08/2000 | 12:04 | מאת: תומר עובדיה

מה קורה ללב במצב של M.I ?

28/08/2000 | 23:19 | מאת: adi

אוטם שריר הלב M.I. הוא מצב בו נפגעת אספקת החמצן ללב. הסיבה היא בד"כ היצרות של כלי הדם המזינים את הלב באותו איזור. הלב צריך להתאמץ יותר כדי לעמוד במעמסה. הסימנים שנראים על החולה הם: 1. כאבים בחזה - בגלל חוסר יכולת של הדם לעבור דרך החסימה, וכן בגלל העצבוב. הכאבים, כמעט תמיד לא יהיו בנקודה מוגדרת. 2. קוצר נשימה עד כחלון - בשל המאמץ. 3. בחילה ברום הבטן. 4. הקרנה של הכאבים לצוואר וליד שמאל. 5. פאניקה. חשוב להרגיע את החולה ולפנותו לביה"ח (תוך מתן חמצן).

28/08/2000 | 23:23 | מאת: adi

בתשובתי אליך לא ציינתי כי אלה כאבים לוחצים. נ.ב. אשמח אם הרופא יעיר את הערותיו, שכן, אני רק חובשת.

מנהל פורום קרדיולוגיה