רשרושים בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/08/2000 | 11:20 | מאת: dod

בילדותי הבחנו אצלי רשרושים בלב כיום אני בן 28 כאשר אני מתאמץ , לאיתים אני מרגיש מעין דקירות בלב . בעבר עישנתי 5 שנים . כבר 6 שנים שאני לא מעשן . הפסקתי את העישון בעקבות אותה תופעה של דקירות בלב לעיתים יותר דחופות. שאלתי היא האים אני נמצא באיזה קבוצת סיכון ומה עלי לעשות . נ.ב אני בריא בדרך כלל משקל כמקובל לגבה שלי.

19/08/2000 | 12:06 | מאת: תומר עובדיה

אני סטודנט לרפואה והייתי ממליץ לך לעבור בדיקת מאמץ.

02/09/2000 | 18:18 | מאת: dod

תודה רבה ( :

27/08/2000 | 11:39 | מאת: דר' שוורץ

"רשרושים" או אוושות הנקלטות בהאזנה ללב בגיל הילדות ואינם מלווים מום לבבי מבני הינם בדרך כלל ביטוי לזרימת דם תקינה בלב בריא. איושה מסוג זה נקראת איושה תמימה או תפקודית, ובלעז functional/inoccent murmur . המיחושים שאתה מתאר עפ"י אופיים הדוקר אינם נובעים מהלב בסבירות גבוהה. מדובר במיחושים ממקור גרמי/שרירי ממעטפות בית החזה. אם המיחושים תוקפים אותך גם במנוחה ולוא דווקא בעת מאמץ גופני ואם הם קצרצרים וגוברים בעת שאיפה עמוקה הרי אין מה להילחץ. אם המיחושים קורים דווקא בעת מאמץ תוכל להשלים העיבוד ע"י מבחן מאמץ. בכל מקרה טוב עשית שחדלת לעשן. דר' שוורץ, מרכז רפואי רמב"ם

27/08/2000 | 14:33 | מאת: תומר עובדיה

תודה רבה לך על המידע

02/09/2000 | 18:19 | מאת: dod

תודה רבה ( :

מנהל פורום קרדיולוגיה