"תחושת פרפור"

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/01/2001 | 15:57 | מאת: שאלה לדר' אילן קיציס ממיכל

דר' אילן קיציס שלום, אני בחורה בריאה בת 23. לפעמים אני מרגישה את הלב שלי כאילו "מפרפר" - קשה לי להסביר מה זה בדיוק. כאליו הלב מחסיר פעימה. לפעמים זה קורה למשך שניות ונעלם עם כמה נשימות טובות ועמוקות ולפעמים זה נמשך הרבה יותר זמן עם דפיקות לב חזקות - כאילו כל הגוף פועם. וכמה שזה מפחיד. פעם אחת זה היה כזה מפחיד שהלכתח למיון ובא.ק.ג שעשו לי הכל היה בסדר. נתנו לי תרופת הרגעה והכל נעלם. זה קורה רק לפעמים. דרך אגב, אני סובלת מחרדות ונוטלת סרוקסט כבר 3 שנים. לא עשיתי שום בדיקת לב. היש לך מידע חשוב לגבי נושא זה שיכול להעיר את עיני? אני פוחדת שזה בכל אופן עלול להיות רציני. יש לציין שאין היסטוריה של מחלות לב במשפחתי.

15/01/2001 | 17:43 | מאת: ד"ר אילן קיציס

התחחושה שהלב קיים ודופק מאוד לא נעימה ובאמת יכולה להפחיד כל בר דעת. מאידך אין זה אומר שקיימת מחלה פיזיולוגית מוגדרת. .. אני שמח שלא מצאו לך הפרעת קצב במיון. על פניו נראה שמדובר בתחושה סובייקטיבית של "לב דופק" וךא יותר מכך. ובכל זאת, זיכרי שכל מה שאני אומר בערבון מוגבל, כיוון שאני לא יכול להתיחס למקרה גופו בלי בדיקה וכו' תודה על תשומת הלב

15/01/2001 | 21:02 | מאת: יעל.נ

בקשר לשאלה של מיכל

15/01/2001 | 21:07 | מאת: יעל.נ

בקשר לשאלה של מיכל אני בת 17 וחצי וגם אני לעיתים חשה בקפיצות בלב שלא ברורות לי זה מבהיל אותי מאוד , זה יכול לקרות כפעימה אחת ויכול לקרות כמספר פעימות זה הרגשה של כאילו קצב הלב משתנה ויש לי רפרוף בחזה ובגרון ושזה קורה לי זה מקפיץ אותי נורא ואני עוצרת את הנשימה לרגע יש לציין שעברתי את הבדיקות : אקו , הולטר , לב במאמץ , א.ג.ק 3 פעמים הכל היה תקין וההורים שלי לא רוצים לקחת אותי שוב לבדיקות וגם לא יתנו לי כל כך מהר לקבל שוב את הבדיקות האילו יש לציין גם שגם אני סובלת מחרדות ונוטלת סרוקסט 1 כדור ליום בבקשה ..... תענה לי תודה רבה יעל

מנהל פורום קרדיולוגיה