stent - לד"ר אילן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/01/2001 | 02:40 | מאת: יוסי אורגד

עברתי 4 צינתורים בתקופה של שנה וחצי והושתלו אצלי בס"ה 7 סטנטים בעורקי הלב. אחרי זמן קצר הסטנטים שוב נסתמו . האם יש מקרים שסטנטים ניסתמים? ואם כן מהו היחס בין מושתלי סטנט שנסתם מייד לבין ס"כ המושתלים. האם יש אפשרות לבצע בדיקה מסוימת למועמד להשתלת סטנט כדי לדעת מראש האם יש סיכוי שהסטנט יסתם מייד ואולי לבחון אופן טיפולי אחר. האם השתלת סטנט הינה פעולה בלתי הפיכה, כלומר- באם מתברר שהסטנט לא נקלט האם ניתן להוציאו. אצלי הסטנטים לא נקלטו ומנתח לב בכיר ביותר בהדסה (אחרי שראה את סרטי הצינטור שלי) אמר שקיימת בעיה קשה ואולי גם חוסר אפשרות לנתח אותי וזאת עקב ריבוי הסטנטים. אם זה נכון מדוע הרפואה בכ"ז משתמשת בסטנט. אני היום בן 50 וסובל מהיפרליפידמיה. אודה לך מקרב לב עבור תשובה לשאלותיי. בברכה יוסי

12/01/2001 | 21:13 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הצרויות נשנות בתוך סטנטים מתרחשות בערך בכ - 15%-20 מהמקרים. כלומר בכ - 20% מהסטנטים המושתלים תייהנה הצרויות משמעותיות. וזה מצריך טיפול חוזר או על ידי הרחבה נוספת או על ידי ניתוח. הכל על פי הממצאים האישיים והאנטומיה של העורקים הכליליים. לכל אחד זה מעט שונה. 20% הצרות מחדש זה הרבה פחות מאשר בבלון ללא סטנט. כמובן שלא כל עורק בכל גודל מתאים לסטנט. אני מתכוון לאלו שכן מתאימים. משתמשים בסטנטים כיוון שהם הוכיחו את יעילותם הרבה במאות אלפי חולים. ויש כמובן גם כישלונות. לא ברור לי מה הסיבה שאצלך יש כל כך הרבה הצרויות מחדש ולא ידוע לי מה גורם הסיכון המשמעותי כל כך אשר גורם שדווקה אצלך יהו עורקים מהסוג שיש. להרבה אנשים יש כולסטרול גבוה ובכל זאת ניתן איכשהו לשלוט על התקדמות המחלה. צריך אולי היה לחפש גורם סיכון לא מסורתי - אולי היפרהומוציסטינמיה ...? תדבר על כך עם הקרדיולוג שלך. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה