אקו לב לפני ניתוח-חובה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/08/2000 | 18:14 | מאת: רבקה

שלום אני חולת זאבת.....אמורה לעבור ניתוח עם הרדמה מלאה נתנו לי לעשות צילום חזה אקג ובדיקות דם למינהם שאלתי האם אני צריכה לעמוד על כך לעשות אקו לב? לא סובלת מהלב....האם אקג מספיק? תודה

27/08/2000 | 12:04 | מאת: דר' שוורץ

כידוע לך בוודאי במחלת הזאבת האדמתנית המערכתית עשויה להיות מעורבות לבבית. כחלק מההערכה התקופתית שאת עוברת עלייך לעבור גם בדיקת דימות על-שמעי של הלב (אקו לב). כעת לפני הניתוח המיועד חשוב לדעת מהו התפקוד הלבבי העדכני והאם יש פגיעה בתפקוד המסתמים. אם יש אי-ספיקה מסתמית ואפילו קלה במסתם הצניפי או הוותיני אזי תזדקקי לטיפול אנטיביוטי סב-ניתוחי למניעת אפשרות של זיהום מזדמן במהלך הניתוח ופגיעה משנית בלב. לסיכום, חשוב שתעברי בדיקת אקו של הלב. בדיקת אק"ג חשובה גם כן אך אינה מספקת. דר' שוורץ

מנהל פורום קרדיולוגיה