מה עושים עכשיו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/01/2001 | 19:30 | מאת: אריק

שלום רב, ביום ראשון 31/12/00 ליפני שבוע ואחרי שחזרתי מסקי שם הרגשתי לחצים שונים ומשונים בחזה, נישלחתי לאישפוז, צינטור, וביום רביעי 03/01/01 עברתי ניתוח שכלל 3 מעקפים הכל בוצע בתל-השומר. שוחררתי ביום ראשון זה אני מרגיש טוב יותר מידי יום אבל לא יכול לקבל תשובות לגבי מה מותר לי מה אסור, קודם לכן הייתי פעיל במידה הלכתי ורכבתי על אופניים כ 3 פעמים בשבוע, לשיקום לא הלכתי יען כי התרשמותי מבית המלון באזל וכן זה בבת-ים היתה שמה שנעשה שם קטן עלי, פגישתי המתוכננת עם קרדיולוג תתקיים רק בעוד שבועיים, מה מותר לי מה אסור בבקשה. אני בן 44 ולא נחשב שמן אשמח לקבל תשובה או אפילו טל. על מנת לתאם פגישה בהקדם.

10/01/2001 | 21:27 | מאת: ד"ר אילן קיציס

רצוי מאוד שתחזור לכל פעילותך בעבר... אבל עוד לא. קודם החתך בעצם החזה חייב להתרפא. וזה לוקח זמן - כמה שבועות. בנתיים ...לך ברגל. לאט וקצת יותר מהר. אבל ללא פעילות ספורטיבית אינטנסיבית. את היכול להתחיל בכמה סיבובים ליום, לפי יכולתך ולהגביר בהדרגה... אבל אל תמהר מדי. עליך לקחת תרופות. בעיקר אספירין לכל החיים. ואם גילו לך באותה הזדמנות גם כולסטרול - דאג שהכולסטרול הרע יהיה נמוך מ - 100 (עדיף פחות מ - 90). האם השתמשו גם בורידים מהרגלים? או רק עורקים? אם השתמשו גם בורידים עדיף לקחת אספירין במינון של 200 מ"ג או 325. אם רק בעורקים 100 מ"ג מספיקים. זהו בנתיים. תודה על תשומת הלב

11/01/2001 | 13:25 | מאת: אריק

תודה רבה על תשובתך המהירה, תשובתך הלמה את הרגשתי הכללית, "החברה" סביבי דיי ניסו להגדיר אותי כנכה מה שלא יכולתי להרגיש (ואולי מיתוך דאגה). ליפני כ 3 חודשים התגלה כולסטרול גבוה בדם שלי, ומאז הפסקתי לעשן וניכנסתי למישטר מסויים בהקשר לתזונה וזאת בהדרכה מיקצועית, כרגע אני מקבל כמובן גם כדור שצריך לשמור על רמת השומנים בדם, ונאמר לי שלאחר חודש יעשו בדיקות מחודשות על מנת לקבוע מינונים שונים אולי לכל התרופות שאני לוקח. כן השתמשו בעורק מרגל ימין לא וריד. שוב תודה רבה אריק

מנהל פורום קרדיולוגיה