פעימה מוקדמת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/01/2001 | 23:58 | מאת: ליאון

שלום רב, ביצעתי בדיקת א.ק.ג. תחת מאמץ וגילו אצלי פעימה מוקדמת. כתוצאה מכך שלחו אותי לבדיקה נוספת - אקו לב. רציתי לדעת מה אומר המושג הזה. והאם יש איזה מגבלות גופניות כתוצאה מגילוי התופעה אצלי. תודה מראש על תשובותכם.

02/01/2001 | 20:50 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לעיתים קרובות בזמן מאמץ מופעיות פעימות וקדמות - אלו פעימות היוצאות לא מהמוקד הטבעי אלה ממוקד אחר, לרוב בחדרים. על מנת להתרשם האם יש לפעימות אלו משמעות קלינית צריך לראות את התרשימים עצמם. לרוב אין להם משמעות ופעימות אלו נגרמות על ידי גירוי שריר הלב (האדרנלין) בזמן המאמץ. אקו לב יראה את הלב עצמו האם הוא תקין ... אולי זה ישלים את הבדיקה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה