פלפיטציות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/08/2000 | 15:23 | מאת: מירב

אני בת 33, בריאה באופן כללי ועוסקת בספורט כמה פעמים בשבוע. מדי פעם יש לי קפיצות בדופק הלב שמתבטאות בדילוג על פעימה ודפיקות לב מהירות וחזקות ללא שום קצב נורמלי וההרגשה היא שהלב שלי פשוט איבד שליטה. הדבר המפחיד הוא שכשזה קורה אני רואה שחור בעיניים ומגיעה למצב של כמעט התעלפות ונפילה ואז זה נגמר. אח"כ לוקח לי כמה זמן להירגע ולהפסיק לרעוד. האם זה נשמע נורמלי? או שזה משהו מסוכן שצריך לבדוק? תודה.

14/08/2000 | 20:37 | מאת: ד"ר אילן קיציס

נורמאלי זה כשמרגישים טוב. מה יש לך קשה לי לדעת. אני ממליץ לך לעשות אקג ו/אולי גם הולטר - זה יראה את הדופק משך 24 שעות. ויתכן שהיה רצוי לעשות גם בדיקת מאמץ לראות מה קורה לדופק במאמץ. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה