מבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/12/2000 | 00:34 | מאת: יוסי אורגד

שלום. אני בן 50. במחן מאמץ , אחרי כ 3דקות אני מרגיש כאב בחזה אשר מקרין ליד שמאל. אחרי 5 עד 6 דקות אינני מסוגל להמשיך בבדיקה עקב כאבים חדקים מאד. תוצאות הבדיקה הינן חיוביות לאיסכמיה ויש צניחה של 2.3 מילימטר. אני מבקש לדעת מה משמעות הצניחה הנ"ל. כמה צניחה זה עדיין לא מסוכן והאם 2.3 מ"מ מחייבת צינתור או ניתוח. אני כבר מושתל ב שישה סטנטים והבנתי שיש אצלי בעיה טכנית לבצע ניתוח. אודה לך מאד אם תתן לי קצת הסבר על שאלותיי. בברכה יוסי אורגד

26/12/2000 | 20:32 | מאת: ד"ר אילן קיציס

היות והמקרה שלך מורכב - לאחר צנתורים וסלילים, אני לא ממש יכול להתייחס באפקטיביות לממצאים אלו. הגם, שעל פניו הבדיקה שלך חיובית ומצדיקה המשך בירור - אולי מיפוי לב או צנתור חוזר - את זה יקבע רק הקרדיולוג שמכיר אותך היטב. לא יכול להגיד האם אתה צריך ניתוח - רק לאחר צנתור לב אפשר יהיה להתיחס לסוגיה זו. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה