התנגשות בין תרופות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/12/2000 | 06:41 | מאת: sweiry shlomo

הנני סובל מ: סוכר 200 כולסטרול 400 ליפידים 600 קיבלתי תרופות: simovil globin bezafebrat microperen כמובן מרופא קופת חןלים בבדיקה שלי לדפי הסבר של התרופות מתברר לי שיש התנגשות בין התרופות הנל. לפי עצת הרופא כן להמשיך עם הטיפול. עצת יועץ בבקשה?

25/12/2000 | 16:13 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אין כל מניעה לקחת את התרופות האלו יחדיו. העיקר ששומני הדם שלך יתאזנו וגם רמת הסוכר. זה ממש חשוב למינעה של מאורעות בהמשך. את "ההתנגשות" אפשר לבדוק בבדיקות דם, לראות אם יש הפרעה בתפקודי הכבד ועוד. ובכל אופן "ההתנגשות" היפוטטית עד שמשהו קורה - ואז מגיבים בהתאם. בנתיים מה שבטוח שחשוב מאוד להפחית עד כמה שאפשר את גורמי הסיכון שלך. ואת זה אפשר לעשות רק עם תרופות. יתרה על כך, עליך לנעלות את המינונים עד לאיזון אופטימלי של כל ההפרעות המטאבוליות. ועוד, אם יש לך גם יל"ד עליך לקבל טיפול אגרסיבי מאוד ליתר לחץ הדם וזאת - בנוסף. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה