תוצאות ניטור לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/12/2000 | 15:59 | מאת: רנה

ד"ר שלום, הנני פונה בשם אחותי. היא הופנתה לבדיקת ניטור לב עקב דופק נמוך וחום נמוך. תוצאות הבדיקה היו: ביגמניה חדרית VPB'S ממקור RVOT פרט לכך תרשים תקין. מה אומרות תוצאות אלו ? אחותי בת 33 .

24/12/2000 | 22:41 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אלו פעימות וקדמות היוצאות מאפיק המוצא של החדר הימני. אם לא רבות מדי אין לכך משמעות מיוחדת. להמון אנשים יש פעימות מוקדמות. כמובן שהכל בקונטקסט מתאים. אם הלב "בריא" אין לכך משמעות גדולה. אם הלב "חולה" צריך להבדק ולראות אם יש להפרעות קצב אלו משמעות קלינית. לכי לקרדיולוג תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה