Vaso Vagal Syncope

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/12/2000 | 02:20 | מאת: איש הרנסאנס

שלום לפני זמן לא רב איבחנו אצלי VASO VAGAL SYNCOPE . מאז התעוררה אצלי שאלה לגבי המחלה. האם היא מולדת? אם כן האם היא תורשתית? ואם לא כיצד היא מתפתחת או פורצת? אני אשמח אם תפנה אותי למקורות לגבי המחלה, כיוון שלא מצאתי הרבה.

22/12/2000 | 14:08 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מדובר ברפלקס מורכב (המנגנון ידוע היטב), אשר בסופו של דבר גורם לעילפון, על ידי הורדת הדופק ונפילת לחץ הדם. אפשר שהדופק יעלם לשניות רבות, וזה גורם לכך שהמוח לא מקבל דם - ומתעלפים. לאחר מספר שניות הדופק חוזר לאט לאט - ומתעוררים. בהמשך אפשר לחוש לאות או חולשה רבתי. לפעמים אפשר ליפול "כמו אבן" ולפעמים יש מספיק זמן להגיע לריצפה בעדינות מבלי לקבל מכה. בכל אופן, כיוון שמדובר ברפלקס לא רצוני, אין כל טעם לנסות "להיות גיבורי" ... הכי טוב זה להגיע למצב ישיבה על הריצפה על מנת למנוע נפילה או מכה. גם אנשים בריאים לחלוטין יכולים לסבול מהתקך כזה. וזה בכלל לא סמן למחלה. לעיתים רחוקות יש מצב דומה "ממאיר" הכוונה להתעלפויות חוזרות רבות אשר יכולות לסכן את החולה... בגלל הנפילות (זה יכול להיות בזמן ישיבה במשרד או הליכה או על סולם או בנהיגה....). במקרים אלו יש טיפולים על ידי תרופות ו/או קוצב לב. זהו. לא מדובר בתורשתיות. יש כל מיני בדיקות שניתן לעשות על מנת לשלול פתולוגיה אחרת אשר (אולי) גרמה לעילפון. ויש בדיקות אשר, אם חיוביות יכולות לתמוך בקיום הרפלקס. ובכל מקרה הגישה הטיפולית די דומה. תודה על תשומת הלב

24/12/2000 | 02:04 | מאת: איש הרנסאנס

אני עברתי המון בדיקות (TILT) ואובחנה אצלי המחלה כ"ממאיר". השאלה שלי היא - אם המחלה לא תורשתית כיצד היא פורצת או נגרמת?

מנהל פורום קרדיולוגיה