היפטירוהידיזם ושינויים בא.ק.ג. - חלק ב'

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/12/2000 | 21:48 | מאת: adi

לד"ר קיציס שלום, זאת שוב אני, החובשת. הערת אגב: את השינויים בגלי T באמת ראו בא.ק.ג. הרגיל ולכן הוחלט לבצע הולטר. השאלה שלי היא שוב מהו המנגנון אם תוכל על קצה המזלג להסביר (לא ענית על החלק הזה של השאלה( עדי

18/12/2000 | 22:15 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ובכן יש לפעמים שינויים לא ספציפיים באקג. צריך להשוות לתרשימים קודמים ולעשות קורלציה קלינית. לרוב אצל בריאים אין לשינויים אלו כל חשיבות. לא ידוע (לא לי ולא בכלל) מה המנגנון המולקולרי אשר גורם לחשמל בלב לבוא לידי ביטוי אלקטרוקרדיוגרפי עם שינויים "לא ספציפיים". ממש לא ידוע. ומאידך אם באמת השינויים האלו מתרידים גדאי לעשות אקו לב (ולא הולטר שלא קשור בכלל לכל העניין), לראות את האנטומיה של הלב - חדר שמאל וימין. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה