לחץ דם ודופק.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/08/2000 | 14:36 | מאת: אור

מהו לחץ הדם המוגדר כתקין, בשעת מנוחה ובשעת מאמץ? מהו הדופק התקין? האם פרמטרים אלו משתנים בהתאם לגיל? תודה.

12/08/2000 | 21:51 | מאת: ד"ר אילן קיציס

ל"ד תקין במנוחה הוא בסביבות ~120/70 ודופק בסביבות 70. אבל יש range שעדיין נחשב תקין- במאמץ לחץ הדם הגבוה יכול לעלות עד 180 והנמוח צריך להשאר ללא שינויי ובמנוחה הוא צריך להסתדר מהר לערכים התקינים. כמובן שהדופק יעלה במאמץ ואחר כך ירד. ככלל לא צריך להיות הבדל עם הגיל - אם מדובר בקשישים בריאים במצב גופני טוב. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה