טיפול בנוגדי-דכאון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/12/2000 | 22:03 | מאת: רוני

דר' קיציס שלום שמי רוני,בן 52.לפני כ-10 שנים עברתי נתוח מעקפים ומאז אני מטופל בקומדין,דרלין,ניטרודרם,אספירין וליפידל. לאחרונה עברתי מיפוי ספקט-תליום,שהינו ללא שינוי יחסית לעבר.לאחרונה הוצע לי להשתמש בנוגדי דיכאון,בסרוקסט (פארוקסטין),או פרוזאק. שאלותי הן 2: 1)האם יש השפעה כלשהיא לתרופות אלו על תפקוד הלב והאם מותר ליטול תרופות אלו יחד עם התרופות שהוזכרו לעיל? 2)באם לא-איזו מהן יש להעדיף לאור מצבי?(יש לציין כי הבחירה הושארה בידי.) בתודה רוני

07/12/2000 | 23:43 | מאת: ד"ר אילן קיציס

שאלה מצויינת. יש על כך מעט מחקרים - אבל יש. ויש את הנסיון הקליני. הרבה אנשים (המון) סובלים "מקצת" דכאון או דכדוך וזה גורם להם לחוש רע ולהיות מודעים למיחושים שלהם יותר מאחרים. והם פונים לרופאים ועוד רופאים וכו' וכו'... ורופאים יודעים לעשות בדיקות ועוד בדיקות ולתת תרופות וכו וכו'. ובכלל, כל הבעיה בדכאון.... לפי הנסיון שלי (רק נסיון קליני שלי....) לחולים שסובלים מדכאון תרופות מאלו שהזכרת מאוד עוזרות. יש לי חולים שממש שינו את חייהם... שוב מסוגלים לעשות דברים... ולא להיות רק מועסקים במיחושים שלהם. כמובן שצריך להגיע להבחנה נכונה (אפשר להיעזר בפסיכיאטר) וצריך כמובן לשלול בעיות לב אמיתיות. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה