איסכמיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/08/2000 | 16:07 | מאת: אייל

ד"ר נכבד, שאלתי היא האם קיים כדור או תרופה הממיסים שומנים בעורקי הלב, בארץ או בחו"ל, כתרופה ניסיונית או בשלבים של ניסוי (שמעתי בתוכנית רפואית ברדיו בחצי אוזן משהו כזה). בתודה, אייל

12/08/2000 | 21:34 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן. יש. אלו הסטטינים שמורידים את הכולסטרול בדם. מחקר עשיר מאוד הוכיח את יעילות תרופות במניעה ראשונית (לפני המאורע הראשון), ושניונית (לאחריו). המושג "ממיס" לא נכון - לא רפאוית לפחות. המושג "מייצב את הרובד הטרשתי" יותר נכון. ותרופות אלו עושות את זה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה