מינון אספרין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

03/12/2000 | 12:08 | מאת: אורי

לכבוד ד"ר אבי עבר התקף לב קל לפני כ10 שנים. מאז הוא מקבל אספרין יום יום, ללא כל בעיה בלב בתקופה הנ"ל.1) האם המינון הרצוי הוא 75 מ"ג ליום או 100 מ"ג ליום? 2)האם באמת הכרח י לקבל את האספרין או אפשר לותר עליו ( ד"ר דין אורניש, קרדיולוג אמריקאי, כותב כי במחקר הרופאים הבריטי לא הוכח כי האספרין האריך חיים)? בתודה מראש אורי

03/12/2000 | 20:16 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן. אספירין מונע מאורעות כליליים חוזרים. קל וחומר לאחר מעקפים. המינון של 75 מג טוב. אבל אם הוא קיבל גם ורידים (בניתוח המעקפים) עדיף 200 מג. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה