תוצאות בדיקות הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/12/2000 | 22:57 | מאת: רונן

שלום רב לפני כחודש חשתי מדי פעם מעין החסרת פעימה (או לפחות כך חשבתי). בצעתי בדיקת הולטר למשך 21 שעות. יש לציין כי במשך אותן 21 שעות חשתי מדי פעם את אותה תחושה, אם כי בתדירות לא גבוהה. כמו כן, חשוב לציין שאני עדיין חש את אותן תחושות. תוצאות הבדיקה היו שלא ניצפו הפרעות קצב, לא נצפו הפרעות הולכה ולא נצפו שנויים משמעותיים בקטע ST. בהערות נכתב : "רישום טכני ירוד. רצוי לחזור על הבדיקה. לפי תרשים ישנם APC'S מרובים. אבל לא ניתן לאבחן גלי P (או T - לא ברור משום שזה כתוב בכתב יד) . לא נרשמה קליברציה". אודה אם תיתן לי הסבר על מה שנכתב. מהם APC'S ? בתודה מראש

02/12/2000 | 23:29 | מאת: ד"ר אילן קיציס

APC אלו פעימות מוקדמות (אותן ניתן לחוש ולקרוא להן "פלפיטציות"), שמקורן בעליות הלב - ולכן לרוב לא מסוכנות. יתכן והן נגרמות על ידי מתח, הרבה קפה, עייפות, אלכוהול ועוד סיבות פחות ברורות. לכי לקרדיולוג שלך. ולא לדאוג יותר מדי תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה