Thrombozis

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/11/2000 | 10:25 | מאת: אילנה

שלום! ברצוני לשאול בשביל חמותי שהיא אישה מבוגרת בת 72 שסובלת הרבה שנים מסוכרת ויתר לחץ דם. עברה בשנת 95 ניתוח מעקיפים בלב. היא סובלת גם מפצעים טרופיים ברגליים. עכשיו יש בידיה איבחון :(סליחה על שגיאות אפשרוית) Artterial Emboliem and Thrombozis of Lomer Extremity (Occlusion) Hronic Severe היא עומדת לעבור בימים האלא ניתוח עם בלון (שונט) - אני לא יודעת איך זה נקרא בשפה המקצועית . השאלה שלי: מה משמעות של האיבחון הזה ? מה מטרה של הניתוח הנ"ל ? אילו עוד אפשארוית (דרכים) של טיפול קיימים בהתחשב במצב הכללי שלה. אני מתנצלת מראש עם שאלה שלי לא רלבנטית או לא מדוייקת. תתחשבו בעובדה שאני כותבת את השורות האלה מדברי אישה מבוגרת שלא דוברת עיברית . תודה.

26/11/2000 | 20:07 | מאת: ד"ר אילן קיציס

באמת לא מאוד ברור. מה שאני מבין זה שיש לה בעיות של תסחיפים חוזרים לגפיים התחתונות והיא מועמדת לטיפול על ידי בלון וסליל תומך לאחד מעורקי הגפיים ... עד פה נכון ? כמו לעורקי הלב, אפשר להחדיר בלון וסליל תומך גם לעורקים המובילים דם לגפים. טיפול זה יעיל אם ההצרויות הכרונית שלה ממקומות במקום שניתן להגיע אליו ובו העורק מספיק גדול לכך (לדוגמא עורקי המפשעה). אם מצליחה, פעולה זו יכולה לפתוח את זרימת הדם לגפה המעורבת ולשפר מאוד את תפקוד העור (פצעים כרוניים יתרפו וכו'). זה בערך מה שאני יכול להבין ממה שכתבת... אני גם חושב שהאבחנה הזו היא פלט מחשב ... נכון? במחשבים של הקופות השונות יש בעיה לפעמים ביכולת ההגדרה המדוייקת של מחלות שונות - לכן יצא שם כזה "מפוצץ" אשמח לענות על עוד שאלות אם יהיו פרטים נוספים (עדיף מדוייקים) תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה