אנדו-קרדיטיס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/11/2000 | 18:02 | מאת: משה

שלום רב במהלך חודש יוני תקף אותי חידק הסטרפטוקוקוס-וירידנס בשסתום הלב. לאחר אישפוז של כחודש בבילינסון ובבית החלמתי מהחידק אך נאמר לי ע"י הרופאים כי נגרם לי נזק בלתי הפיך בשסתום הלב באבי העורקים. שאלתי היא: כיצד משפיעה המחלה על תפקודי היום יומי, האם יש קשר לזרימת הדם לכיוון הגפיים ו/או בעית זיקפה שהחלה לאחרונה ו/או סחרחורות קלות וטישטוש בראיה? מה דרך הטיפול המומלצת ? תודה מראש משה

25/11/2000 | 21:29 | מאת: ד"ר אילן קיציס

תלוי מה הנזק למסתם. אם לא חמור אתה צריך להיות במעקב (באיכילוב יש מרפאת מסתמים וגם בבתי חולים אחרים). אם הנזק ממשי, יתכן שבהמשך (לא יודע מתי) תצטרך ניתוח להחלפת המסתם (וזה כמובן תלוי במידת הנזק למסתם). אני לא יכול להתיחס ביתר פירוט כיוון שחסר כל המידע על המסתם שלך ובעיקר על יכולתך התפקודית. את זה צריך לבדוק מול הקרדיולוג שלך. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה