אוושה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/11/2000 | 10:40 | מאת: יעקב

שלום שאלתי מה זה אוושה ? האם בן 15.5 בריא עם a.k.g. תקין שרופאת נוער שמעה אוושה בסטטוסקופ ובעבר אף רופא לא אבחן זאת יכול להתאמן בחדר כושר (ה-a.k.g. נבדק אחרי האבחון הזה) תודה.

22/11/2000 | 22:51 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אוושה נגרמת כאשר זרימת הדם דרך מסתמי הלב מערבולית. לרוב הצרויות או דליפות של מסתמים. אבל לעיתים ניתן לשמוע אוושות "פונקצינאליות" - בעיני משול לרעש הגלגלים של רולס-רויס על ההכביש... האוטו טוב מאוד ועדיין ניתן לשמוע רעש מסויים. זה מאוד שכיח אצל צעירים בריאים עם לב תקין לחלוטין... ובכל זאת ניתן לשמוע את האוושה "הפונקצינאלית". לאוושות אלו יש אופי מיוחד שמבדיל אותן מאוושות פתולוגיות (של מחלות). תודה על תשומת הלב

23/11/2000 | 08:51 | מאת: יעקב

תודה על התשובה בנושא האוושה...

מנהל פורום קרדיולוגיה