אקו לב - שורש האורטה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/11/2000 | 21:47 | מאת: רותי

בבדיקות אקו דופלר שבוצעו לבעלי (בן 54), התקבלו (בין הייתר) התוצאות הבאות - בדיקה מלפני שנה - ... שורש האורטה - 42 מ"מ. בדיקת מעקב שבוצעה השבוע - ... שורש האורטה 37 מ"מ (... תנועתיות המחיצה הבין-חדרית 9 מ"מ. תנועתיות הדופן האחורית - 15 מ"מ). ההסבר של הטכנאי שביצע הבדיקה השניה (טכנאי שהומלץ במיוחד ע"י הקרדיולוג השולח) היא שבגלל שהלב ממוקם בזוית לא סטנדרטית היתה כנראה טעות במדידה הקודמת ! שאלתי - האם יתכן הסבר כזה ? האם צריך להמשיך במעקב לגבי רוחב האורטה ? מה משמעות הערכים שנמדדו לגבי "תנועתיות..." - הם מעט חורגים מהערכים הנורמלים למבוגר בתודה על תשובתך ! ר ו ת י

21/11/2000 | 23:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן, תתיכנה טעויות כאלו, אם כי ההפרשים נראים לי מעט מוגזמים. להערכתי צריך להשלים את הבדיקה על ידי CT עם חומר ניגוד, אשר יקבע בדיוק מה רוחב בסיס ההאורטה. זה חשוב כיוון שללא ספק הוא יצטרך מעקב תקופתי. וצריך לדעת בדיוק מה הרוחב הנוכחי לעומת הבדיקות העתידיות והאם ההרחבה מחמירה. בדיקב נוספת טובה מאוד לשורש האורטה היא אקו דרך הושט, כמו גסטרוסקופיה, רק שמכניסים צינור עם מכשיר אקו בקצהו, המגיע עד לקיבה, ומשם אפשר לראות מצויין את האורטה. ובכל זאת CT נראה לי פחות טראומטי, כיוון שזה לחלוטין לא פולשני. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה